Dames 1 - HVBS | 3 maart

Denk dat vele van de trouwe toeschouwers en lezers van deze verslagen , de wedstrijd tegen HVBS zich nog wel kunnen herinneren. 
Binnen korte tijd wist de bijzondere leidsman onze nestor het veld uit te sturen en de wedstrijd in een chaotisch tafereel te sturen. 
Maar ach we wonnen met 19-17 en gingen verder met de zegetoer richting het kampioenschap.
Afgelopen zaterdag stond de re match op het programma , en mochten we richting Bunschoten – Spakenburg om daar de nummer 9 van de competitie aan de zegekar te binden. 
Helaas kregen wij vorige week bericht dat de dames van HVBS geen team op de been konden krijgen en het verzoek om de wedstrijd naar Dinsdag 05-03 om 2045 uur te verplaatsen.
Zoals een waardig kampioen dan besluit , konden wij dit verzoek beantwoorden en plande de reis naar het pittoreske vissersdorp op 05-03. 
Helaas waren de toeschouwers niet in de getale aanwezig zoals de vorige wedstrijden , maar hadden de Powerdames genoeg steun op de tribunes en lieten zich niet ongehoord.
Tot vele verbazing was niet alleen de wedstrijddag veranderd , maar ook de leidsman. 
De teleurstelling was bijzonder groot , toen de discutabele , en wazige scheidsrechter van de vorige wedstrijd het veld op kwam. 
Maar goed , wat vorige keer was , kan nu wel heel anders uitpakken , met deze instelling gingen onze Powerdames het veld in , en de wedstrijd startte. 
HVBS had nog een andere troef gepakt om de Powerdames te proberen te beïnvloeden , en ging met hars spelen. 
Dit was achteraf best een slimme set van de krentenbollenbakkers , en hierdoor werd het een slordig spel , van beide kanten , en kwamen vele passen niet aan.
Wat normaal juiste een pluspunt is van onze dames.
Na 7 minuten had onze Hennie al een gele kaart op zak en 2 minuten te pakken. 
En we wisten dat de vorige wedstrijd niet een toevalligheidje was , maar weer een vreemde en zware pot zou worden. 
En ja dat was helaas ook zo , zowel HVBS en Wasmeer hadden geen idee in welke film zij terecht gekomen waren.
De op opeenvolging  van , bijzondere beslissingen , tijdstraffen, gele kaarten , afgekeurde doelpunten , discussies tussen trainers en speelsters , werden aan een geregen. 
Met een ruststand van 9-9 starte de 2e helft en werd het spel van alle 3 de partijen niet anders , slordig , onverzorgd en constante twijfels over de beslissingen. 
Na 10 minuten in de tweede helft had Hennie nog een verassing in petto. 
Marielle , bereide een wissel voor met Raisa , HVBS had geen idee wat er gebeurde en Raisa deed een keepersshirt aan en wisselde met Marielle. 
De eerste reddingen waren een feit , en Raisa stond er als een rots in de branding in het doel , en de Powerdames pakte de voorsprong 15-13. 
Helaas duurde het niet lang en had HVBS in de gaten dat dit een probeersel was om voor volgend seizoen Raisa op te leiden als reserve keepster , en de strijd aan te gaan met Marielle voor shirtnummer 1. 
Om niet alles op de leidsman te gooien , het was de avond niet voor onze dames , eindstand 
29-21 voor HVBS. 
Helaas is tijdens de wissel van de keepsters Mariëlle geblesseerd geraakt , en hopen wij op een spoedig herstel.
Teleurstellend vertrokken de supporters de hal uit richting de bussen. 
Ze hadden graag gezien dat de Powerdames ongeslagen de hoofdklasse in gestoomd hadden , maar dat feestje liet HVBShelaas niet gebeuren. 
Donderdag zal trainer Hennie de dames weer klaarstomen om as Zaterdag in de Lieberg Smeeing te ontvangen uit Soest. 
Om 19.00 uur zal deze pot starten , en hopelijk met een andere vibe als afgelopen wedstrijd, natuurlijk verwachten de dames dat wij weer in grote getale komen supporten.
Tot Zaterdag allen