HSV Wasmeer

HSV Wasmeer

Bij Wasmeer gaan de zonnepanelen op het dak

Zoals eerder in een nieuwsbrief door de voorzitter aangekondigd gaat de HSV Wasmeer verder in de verduurzaming van het clubhuis. Vanaf 29 april a.s. wordt een begin gemaakt met de plaatsing van 180 zonnepanelen op het dak van ons mooie clubhuis.

De werkzaamheden worden verricht door Duurzaam4you, een bedrijf met veel ervaring en expertise in het plaatsen van zonnepanelen.

Met behulp van de panelen kunnen we 60000 KWh stroom opwekken, waardoor onze energierekening een heel stuk lager wordt. Als we straks een kroketje nemen in de kantine weet u nu dat de elektriciteit van het dak komt.

De niet gebruikte stroom wordt afgenomen door onze energieleverancier, die ons daarvoor een aantrekkelijke prijs biedt. Er gaat dan ook niets verloren.

Wat gaan we als vereniging van de werkzaamheden merken? Eigenlijk niet veel.

  • Er wordt 1 dag met een kraan gewerkt om de panelen en montagedelen op het dak te krijgen. De kraan komt op het pad net na de parkeerplek te staan.
  • Er komt een steiger aan de kant van de hoofdingang. Dat deel van het pad is dan ook een paar dagen niet te gebruiken.
  • De monteurs maken gebruik van 1 van de buitenkleedkamers om te pauzeren en van het toilet gebruik te maken. De betreffende kleedkamer is tot en met 10 mei a.s. niet door ons te gebruiken.
  • De veldverlichting blijft voor de trainingen gewoon in gebruik.

Wij vragen om uw begrip voor mogelijke, tijdelijke, overlast. Daarna hebben wij er alleen maar voordeel van.

Ter illustratie een paar foto’s hoe de panelen er uit gaan zien.

Lucht-foto-legplan
Werking
Zonnepanelen

Mocht u vragen hebben, meld dat dan bij ondergetekenden.

Hans Haselager, voorzitter.
Wim van der Meer, accommodatiezaken.
Paul Steinpatz, lid AB.